Konkurs kulinarny o Bursztynowy Laur Marszałka Województwa Pomorskiego „Pomorskie Smaki”
W Konkursie mogą uczestniczyć:
a) kategoria produkt: przedsiębiorcy, prowadzący zarejestrowaną działalność gospodarczą w województwie pomorskim w zakresie produkcji żywności z przeznaczeniem jej na rynek, w tym gospodarstwa rolne wytwarzające w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego oraz producenci indywidualni prowadzący działalność w województwie pomorskim w zakresie produkcji żywności przeznaczonej wyłącznie na potrzeby własne (osoby fizyczne, koła gospodyń wiejskich, szkoły gastronomiczne, stowarzyszenia, gospodarstwa rolne i agroturystyczne), którzy wypełnią Kartę zgłoszenia (zał. nr 1 do Regulaminu), dołączą do niej unikatowy przepis na pomorski produkt (opcjonalnie z jego fotografią) oraz, w przypadku zakwalifikowania się, zaprezentują produkt podczas finału Konkursu.
b) kategoria potrawa: restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne, w tym kwatery agroturystyczne prowadzące niesezonową działalność gastronomiczną w województwie pomorskim, koła gospodyń wiejskich z województwa pomorskiego posiadające osobowość prawną, którzy wypełnią Kartę zgłoszenia (zał. nr 2 do Regulaminu), dołączą do niej unikatowy przepis na pomorską potrawę (opcjonalnie z jej fotografią) oraz, w przypadku zakwalifikowania się, zaprezentują potrawę podczas finału Konkursu.
Warunkiem udziału w Konkursie jest dostarczenie w nieprzekraczalnym terminie do dnia 20 maja 2020 r. wypełnionej i podpisanej Karty zgłoszenia (opcjonalnie z fotografią) potrawy i/lub produktu na adres:
1) Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego
Departament Środowiska i Rolnictwa,
80-810 Gdańsk, ul. Okopowa 21/27
z dopiskiem Konkurs Kulinarny o Bursztynowy Laur Marszałka Województwa Pomorskiego „Pomorskie Smaki”
lub
2) pocztą elektroniczną na adres e-mail: m.polak@pomorskie.eu . W przypadku tej formy wysyłki, należy
wysłać skan podpisanej ręcznie przez upoważnione osoby karty zgłoszenia.
lub
3) osobiście do sekretariatu Departamentu Środowiska i Rolnictwa Urzędu Marszałkowskiego
Województwa Pomorskiego ul. Augustyńskiego 2, Gdańsk, I piętro, pokój 100.
Do pobrania:
– regulamin konkursu
– zał. 1 – karta zgłoszenia produktu
– zał. 2 – karta zgłoszenia potrawy